« استاپ | Main | خودپسندی »
شک
حرف می زنی و می شنوی و فکر می کنی و شک می کنی .
ترديد شايد جوهره ی زندگی افرادی مثل من باشد . يا به قولی ٬ پايه ی زندگی مدرن . و اگر عادت به نسبی نگری داشته باشی ٬ علاوه بر مزيت هايی که هميشه برايت داشته و دارد ٬ مدام ميان دنياهای متفاوت سرگردانی . تصميم گيری برای راهی که بالاخره بايد انتخاب کنی ٬ بسيار مشکل می شود .
بابک احمدی در کتاب ترديد می نويسد : << نسبی نگری استوار بر اين فرض است که حقيقت يکه ای وجود ندارد و چنان واقعيت ابژکتيو يکتايی در ميان نيست که امکان شناسايی آن مطلق ٬ يقينی و ميان تمام آدميان مشترک باشد ....دانش و حقيقت ٬ نسبی هستند ٬ يعنی نسبت به زمان ٬ مکان ٬ جامعه ٬ فرهنگ ٬ طبقه ی اجتماعی ٬ دوره ی تاريخی ٬ شکل قدرت سياسی ٬ شکل های اقتدار ٬ زبان و مجازهای بيان ٬ چارچوب های شناختی ٬ و حتی نسبت به آموزش ها و باورها و يادمان های باقی يا پنهان افراد و در يک کلام نسبت به آنچه لودويگ ويتگنشتاين (( شکل های زندگی )) خوانده ٬ تفاوت می کنند .>>
با این همه تفاوت دنیاها ٬ زمانی کار مشکل تر می شود که بخواهی دنیایت را نه همرنگ و هماهنگ ٬ که تا قسمتی همگام با نزدیکانت بچرخانی . دنیایی که تا همین امروز هم آنچنان از این حلقه ی نزدیک دور افتاده - خودخواسته یا به اجبار - که گاهی حس می کنی با دو زبان متفاوت همکلام شده ايد .
عصيانی که به آن خو کرده ای و شايد جزئی اصلی از ايدئولوژی تو شده باشد ٬ ديگران را می رماند . شايد هم بی دليل به نظرشان بيايد . شايد هم واقعا بی دليل باشد . هيچ کس نمی تواند ثابت کند واقعيت A درست است يا واقعيت B . معيار و وسيله ی سنجش واقعيت ٬ من و تو و ما هستيم که (( شکل های زندگی )) مان متفاوت است .
با اين همه توضيح و تفسير ٬ می شود با همه ترديدهای گذشته کنار آمد ؟ می شود تکه هايی از زندگی را که بريده ای و دور انداخته ای يا بودن و نبودنشان برای علی السويه است را دوباره ديد ؟ چه بخواهی چه نخواهی ٬ به عنوان قسمتی از واقعيت زندگی وجود دارد . هميشه هم نمی شود صورت مسئله را پاک کرد . شايد روزی مجبور شوی به هر روشی جواب مسئله را پيدا کنی و ديگر گزينه های امروز را نداشته باشی . حل بعضی مسائل بسیار مشکل تر از آن چیزی که به نظر میاید .
<< انواع بسيار متنوع چشم وجود دارند . در نتيجه حقيقت های بسيار متنوع وجود دارند . در نتيجه حقيقت وجود ندارد . >>
نيچه ٬ خواست قدرت
Related Posts
TrackBack
TrackBack URL for this entry:
http://www.depthlog.com/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/565
